The Pretty Boots

Moderne Linedance

Ik ben Kirsten van Ham , en geef les in (moderne) linedance. 

 

Ik kwam in 1999 in Disneyland Parijs in aanraking met linedance. Ik ging tussen de dansende mensen staan en kwam uren later pas weer van de vloer af. 

Hoe blij was ik dat ik hier in de buurt een linedanceclub vond, ik nam les en al snel maakte ik deel uit van de demogroep “WESTERNSTREAM”.

Nu jaren later vind ik het nog super leuk. De groep bestaat niet meer helaas, maar de herinneringen blijven.

In 2018 besloot ik dat het tijd was om zelf de stoute schoenen aan te trekken en les te gaan geven. Ik kreeg een mooie kans om van de kantine van voetbalclub vvAssendelft gebruik te maken, op maandagavond, en nam een les over in ons buurthuis A3 te Assendelft, op vrijdagochtend. Verdere details kunt u vinden onder "Regels en overige info".

Er is nog een mooie kant van het linedansen, een die nog niet veel mensen kennen, en dat is de wedstrijdkant.

Zoals op de foto hierboven zie je mij in een hele mooie walsjurk staan. Op de wedstrijden dans je 6 verschillende dansen. Je danst zonder partner, maar wel met meerdere tegenstanders tegelijk. Ook een mooie tak van deze leuke danssport.

Wil je meer weten over het wedstrijddansen, vraag gerust, of kijk bijvoorbeeld op de site van WCDF (World Country Dance Federation), UCWDC of GOLD.